Juha Ylinen & Timantti Harmonikka historiaa

Isäni Toivo Ylinen perusti alun perin Timantti Harmonikan jo viime vuosituhannella ja tuli valituksi mm. Tampereella ”vuoden yrittäjä 1993”. Hän maahan toi silloin Italiasta Dega merkkistä harmonikkaa.

Olin myös osakkaana jonkin alkaa yrityksessä, kunnes oma kuljetusalan yritys vei liikaa aikaa ja jättäydyin pois Timantti Harmonikasta. Mutta nyt seuraan tavallaan hänen jalanjäljissään.

Ollessani lomareissulla Italiassa, tulin jutelleeksi sikäläiselle tuttavapariskunnalle että, ”olisi mielenkiintoista mennä katsomaan paikallisia harmonikkatehtaita” ja siitähän se toiminta sitten lähti käyntiin. Samalla reissulla tilasin jo ensimmäiset soittimet.

Omaa yritystoimintaa minulla on ollut jo vuodesta 1984 lähtien.

Kysyttyäni isältäni lupaa Timantti Harmonikka nimen käyttöön ja nimi oli vapaana, päätin tehdä siitä tytäryhtiön.

Italiassa tehtaan johtajan ja minun ideologiat yhdistyivät, niinpä päätimme alkaa valmistaa soittajille mittatilaustyönä tehtyjä soittimia. Upean taiteellisia ja kauniisti soivia yksilöitä.

Harmonikka tuodaan Suomeen ideoimallani DIVOX nimimerkillä.

Haitarimusiikkia olen saanut varmasti jo äidinmaidossa. 50- 60 luku oli tunnetusti harmonikkavoittoista musiikkia. Itse olen soittanut lähes koko aikuisikäni erilaisissa harmonikkaorkestereissa, ”ollen itseäni paremmassa seurassa”. Muutettuani Riihimäelle liityin Lopen harmonikkoihin.

Nyt minulla on mukavasti aikaa puuhastella harmonikkojen parissa eläkepäivieni ratoksi ja tästä syystä tarjoan myös viritys- sekä kunnostuspalveluita.

Laita minulle viestiä, niin tulen mielelläni esittelemään laadukkaita Italialaisia Siwa & Figli harmonikkoja. Suunnitellaan sinulle aivan oma, uniikki yksilö.

Terveisin Juha Ylinen